LYON

Verdens gastronomiske hovedstad

Her kan du ha med din gruppe på kokkekurs, padling på elven Saône, vingårdsbesøk til Beaujolais eller utforske byens historiske sentrum – som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er en av de vakreste byene i Frankrike – Bienvenue!

Lyon er en vakker by i det sørøstlige Frankrike. Den er hovedstaden i departementet Rhône og regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Med 1 648 216 innbyggere er Lyons storbyområde det nest største urbane området i Frankrike.

Byen ligger vakkert til ved samløpet av elvene Rhône og Saône. Det historiske sentrum av Lyon inkluderer flere interessante områder.
Vieux Lyon er et renessansedistrikt kjent for sine smale brosteinsgater, gamle bygninger og sjarmerende atmosfære. Det er et flott sted å utforske historien og kulturen til byen.
Fourvière er stedet for den opprinnelige romerske bosettingen. Her finner du det imponerende romerske teateret, bygget i to faser (15 f.Kr. og 200-tallet e.Kr.) som kunne romme 10 000 tilskuere. Like i nærheten ligger det mindre Odeon-teateret med 3000 seter.
Croix-Rousse er kjent for sine silkeveverier. Det var et viktig senter for silkehandel i middelalderen og renessansen.

I 1998 anerkjente UNESCO Lyons historiske sentrum som et verdensarvsted på grunn av de mange historiske bygningene. 

Lyon er også kjent for sin legendariske kokk Paul Bocuse (1926-2018)Han regnes som en av de beste kokkene i nyere tid og var en sentral eksponent for nouvelle cuisine. Bocuse drev flere restauranter i Lyon og var også opphavet til det prestisjefylte verdensmesterskapet i matlaging, Bocuse d’Or (som Norske kokker har vunnet flere ganger).

Ca. 5 mil fra Lyon fligger det spennende vindistriktet Beaujolais. Her produseres hovedsakelig lette rødviner på druen Gamay.  Navnet på vinene kommer fra byen Beaujeu, som også gir navn til vindistriktet. I Beaujolais lages det mest rødvin, men én prosent av produksjonen er hvitvin, og det finnes også en mindre kjent rosévin fra området. Distriktet er et spennende sted for vinelskere.

Velger du å legge din neste firmatur til Lyon skal vi sørge for at turen blir et minne for livet!  

Karin Lampe | Daglig Leder
+47 4000 8580
karin@traveldesign.no
LinkedIn

Vil du vite mer?

Fyll ut skjema, så kontakter vi deg.